Elden Senetle Kredi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Acil ihtiyaçları gidermek için elden senetle kredi alınabilmektedir. Henüz vadesi dolmayan taşınırların faktoring ya da bankalarca bozdurulması ile verilen bir kredi türüdür. Elden senetle krediye başvurmanın iki yolu vardır. Bu krediye başvurmak isteyen kişiler, ilk önce ilgili kurumların şubesine başvurmalıdırlar. Burada bankalarının değişen faizlerini, ödeme sürelerini ve şartlarını değerlendirerek bilgi alınır. Böylece başvuru işlemleri gerçekleşir. 

Senetle borç alınmak isteniyorsa bu durumda online bankacılık hizmetinden faydalanılabilir. Bu yöntem sayesinde şubelere ya da bankalara gitmeye gerek kalmadan elden senetle kredi alınabilir. Bu yöntemde dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır. Seçilen ve başvuru yapılacak sitelerin mutlaka güvenilir siteler olmasına dikkat etmek gerekir. Gerekli araştırmalar yapılmadan bir web sitesi ya da uygulama üzerinden kesinlikle başvuru yapılmamalıdır. 

Senetle kredi veren kurumlar arasında şunlar yer alır:

  • Bankalar
  • Finans şirketleri
  • Faktoring şirketleri

Elden senetle kredi almak için bankalar en güvenilir tercihtir. Bankalar aracılığıyla gönül rahatlığıyla işlem gerçekleştirilebilir. Banka dışındaki kurumlardan hizmet alınmak isteniyorsa bu durumda derin bir araştırma yapmak çok önemlidir. 

Senetle Kredi Güvenli Mi?

Elden senetle kredi çekmeden önce mutlaka araştırma yapmak gerekir. Yasal olarak banka ve benzeri kuruluşlar, senetle kredi vermektedir. Noter onaylı olan ve senetle kredi veren bu kurumlar güvenlidir. Ancak mutlaka noter onaylı olup almadıklarına dikkat etmek gerekir. Araştırma yapma imkanı bulunmuyorsa bu durumda bankalar tercih edilebilir. Güvenilir olmayan hiçbir web sitesi ya da kurumdan senet karşılığı kredi alınmamalıdır. 

Senetle kredi çekmek bazı durumlarda risk taşıyabilmektedir. Bu risklerden biri kredi için verilen senedin ödenmemesidir. Bu durumda banka aracılığıyla protesto çekilebilmektedir. Kredi notunun düşmemesi ve riskli gruba girmemek için borcun kısa sürede ödenmesi önemlidir. 

Senetle kredi çekmenin riskleri arasında şunlar yer alır:

  • Ödeme yapılmaması durunda ipotek getirilmesi
  • Senedin ödeme tarihinin gecikmesi
  • Senedin ödenmemesi 
  • Faiz oranları nedeniyle ödenecek olan tutarda artış yaşanması

Bankalar, insanlara elden senetle kredi vermez. Çek ya da avans gibi seçeneklerle senet karşılı kredi kullandırırlar. Dolayısıyla vadesi dolmamış kambiyo senetleriniz için hemen bankalara başvuru gerçekleştirebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir