Web Tapu Nedir ve Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Web tapu nedir ya da nasıl kullanılır sorusu, web üzerinden tağu işlemi yapmak isteyenler arasında yaygın bir sorudur. Web tapu tüm vatandaşların ve ticaret sicili kaydı yer alan şirketlerin kendi taşınmazlarını internet aracılığıyla takip edebilmesini sağlayan bir sistemdir. Ayrıca tapular bu sistem üzerinden yönetilebilmektedir. 

Tapu başvuruları talep, evrak teslimi gibi süreçlerden oluşmaktadır. Evraklar bu sürede incelenir ve işlemler onaylandıktan sonra tapu için randevu alınır. Ancak TAKBİS ile web tapu avantajı ile başvurular artık internet üzerinden de gerçekleştirilmektedir. Bu sistemle birlikte başvuruları internet üzerinden yaptıktan sonra başvuru onaylanırsa hemen size iletilecek mesaj aracılığıyla evraklarla birlikte imza atmaya gidebilirsiniz. Bu süreçte internet üzerinden gönderdiğiniz evrakların da yanınızda olması önemlidir. 

Web tapu, sistem üzerinden online olarak gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu hizmet sayesinde ipotek, satış ve miras gibi pek çok tapu işlemi başvurusu internet üzerinden yapılabilmektedir. Gerekli belgeler tapu müdürlüğüne iletilebilmektedir. Web tapu sistemi ile tapu müdürlüğüne şahsen gitmeye gerek kalmadan taşınmazlar ile ilgili işlemler gerçekleştirilebilmektedir.

Web Tapu İşlemi Nasıl Yapılır?

Web tapu sistemi sayesinde evinizden çıkmadan tapu işlemlerinizi internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. İşinizi daha kolay bir hale getiren ve ev konforunuzu korumanızı sağlayan bu hizmet sayesinde tapu işlemleri yapmak son derece basittir. Web tapu hizmetinden faydalanmak için yapılması gerekenler şunlardır:

  • İlk olarak webtapu.tkgm.gov.tr adresine gidilmelidir.
  • Daha sonra kurumsal ya da bireysel giriş yöntemlerinden biri ile giriş yapılmalıdır.
  • Web tapu sistemine e-Devlet şifresiyle de giriş yapılabilmektedir. 
  • Sisteme giriş yaptıktan sonra eğer ilk girişinizse e-posta adresi ve telefon numaranızı doğrulamanız gerekir. 
  • Sisteme tamamen giriş yaptıktan sonra “Taşınmaz İşlemleri” kısmından üzerinize kayıtlı olan taşınmazları görüntüleyebilirsiniz. 
  • “Başvuru İşlemleri” kısmından başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Web tapu randevularınızı da buradan görüntüleyebilirsiniz. 
  • Eğer vekil olarak yetki vermiş olduğunuz biri varsa sizin yerinize web tapu işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Sisteme giriş yapıldığında sayfanın sol tarafında yer alan “Yetki İşlemleri” aracılığıyla önünüzde açılan sayfadaki işlemleri takip ederek yetki verebilirsiniz. Adımları takip edip vekilinize yetki verebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir